درخت هلو چندساله میوه می دهد؟
درخت هلو تاج پوششی کوچک و گسترده ای دارد که به ارتفاعی حدودا بین ۲ الی ۳/۵ متر می رسد. این گیاه به طور میانگین عمر کوتاهی داشته و بین ۱۵ الی ۲۰ سال طول عمرش است. هلو میوه ای تابستانه و آبدار است که خواص زیادی دارد. این میوه بسیار پرطرفدار است. اگر این رقم به صورت پرورشی در باغ کاشته شود عمر کوتاه تری نسبت به گیاهان خودرو خواهد داشت و حدودا ۸ سال عمر می کنند. برگ های باریکی دارند. رنگ گل های درخت هلو از گلبهی تا ارغوانی رنگ هستند و قطرش ۲/۵ سانتی متر می باشند. گلبرگ های فراوانی دارند و گیاهی خود بارور هستند. نیازی به کرده افشانی ندارند. درختان هلو در برابر سرما مقاومت زیادی ندارند و در دماهای زیر ۱۵- درجه سانتی گراد از بین می روند. البته به دوره زمستانی سرد برای رفتن به خواب زمستانی نیاز دارند.هلو در مناطق مختلف دنیا کاشته می شود که ارقام مختلفی از آن با توجه به طعم ، نرم یا سفت بودن ، زودرس یا دیررس بودن کاربردهای متفاوتی از جمله تازه خوری ، پخته شده در غذا ، کمپوت ، خشکبار و … دارند. در این مقاله قصد داریم به برخی از سوالات شما درباره درخت هلو پاسخ دهیم . تا انتهای مقاله با ما همراه باشید. خرید نهال هلو و قیمت نهال هلو
همه چیز درباره درخت هلو
درخت هلو چندساله بار می دهد ؟
نهال هلو در سال دوم پس از کاشت میوه های نوبرانه می دهد و باردهی اقتصادی آن از سال چهارم یا پنجم آغاز می شود . هر درخت هلو حدود 50 تا 70 کیلو بار می دهد و در هرهکتار به 60 تا 70 تن می رسد . عمر اقتصادی درخت هلو 15 سال می باشد .خرید نهال هلو زود رس +قیمت
خاک مناسب کاشت نهال هلو
خاک مناسب کاشت هلو باید کودی مناسب و زهکشی عالی داشته باشد. نوع خاک را قبل از کاشت هلو بررسی کنید. درخت هلو خاک هایی مانند خاک رس شنی ، خاک لومی شنی و خاک کمپوست را می پسندند و در آن ها به خوبی رشد می کند و به بار می نشیند. یکی از عوامل مهمی که قطعا باید در کاشت نهال هلو جوادی و هر رقم دیگری باید به آن توجه کنید،فاصله کاشت نهال های هلو شما می باشد. از این رو میتوانید به فاصله ای طولی و عرضی 4 متر به شکل استاندارد به نهال های میوه خود فاصله دهید. خاکی که نهال هلو در آن کاشته می شود باید تهویه خیلی خوبی داشته باشد .اگر زهکشی خاک مناسب نباشد آب را در خود نگه میدارد و این برای درخت هلو اصلا مناسب نیست . خاک لومی شنی برای کاشت هلو مناسب است. در خاک های آهکی به هیچ وجه نهال هلو نکارید . ترکیب خاکبرگ و پیت ماس و شن زیاد برای درخت هلو خیلی خوب است.
آبیاری درخت هلو
نیاز آبی درخت هلو بسیار زیاد است . شما می توانید با توجه به منطقه ای که در آن زندگی می کنید و فصلی که در آن قرار دارید میزان آبیاری را تنظیم کنید. در مناطقی با آب و هوای بارانی و مرطوب نیاز به آبیاری زیاد وجود ندارد. به شما توصیه می کنیم در فصل میوه دهی آبیاری را به صورت منظم انجام دهید. البته توجه داشته باشید که گیاه را غرقاب نکنید چراکه موجب پوسیدگی ریشه می شود و به درخت هلو ممکن است آسیب جدی برسد. در روزهای گرم سال 2 بار در هفته آبیاری کفایت میکند .
کود دهی درخت هلو
برای افزایش رشد و میوه دهی توصیه میکنیم که درختتان را کوددهی کنید.شما در فصل های رشد (بهار و تابستان) می توانید از کودهایی مانند کود 20-20-20 برای کوددهی درخت هلو استفاده کنید. پس از مشاهده جوانه ها ، از کود جوانه زنی بهاره استفاده کنید.کودهای شیمیایی و حیوانی گوناگونی وجود دارد که بسته به نیاز درخت می توانید از آن ها استفاده نمایید. کود مخصوص ریکاوری ، کود دتاکس تابستانه و کود جیره زمستانه و… جز کودهای مناسب برای هلو هستند. می توانید نمونه ای از خاک را به آزمایشگاه برده و به طور دقیق متوجه کمبود های آن بشوید.همچنین می توانید از کود گاوی پوسیده نیز برای تقویت خاک استفاده کنید و آن را در فصل زمستان به خاک بدهید.
فاصله کاشت درخت هلو :
فاصله کاشت بین هر درخت هلو باید بین 5 تا 7 مت میباشد. البته بعضی باغبان ها با توجه به مساحت باغ خود ، این فاصله را افزایش یا کاهش می دهند.
نکات مهم برای کاشت نهال هلو:
در هنگام کاشت هلو حتما توجه کنید که خاک تهویه مناسب داشته باشد و هوا در خاک ورود و خروج راحتی داشته باشد.نکته مهم بعدی این است که حتما به مقدار آبی که به نهال هلو می دهید توجه داشته باشید. نیاز آبیاری درخت هلو زیاد است پس حتما توجه کنید که به میزان کافی به هر یک از درخت های هلو آب برسد.و همچنین توجه کنید که درخت هلو نور پسند است. پس نور مورد نیاز هلو را تامین کنید.
فصل مناسب کاشت هلو:
هر درخت میوه ای فصل مناسبی برای کاشت دارد. فصل مناسب کاشت درخت هلو ، فصل های سرد سال است.
نهال هلو در دماهای سرد بهترین رشد را دارد پس توصیه می شود که هلو را در فصول سرد سال ( پاییز و زمستان) بکارید.
هرس درخت هلو
هرس کردن درختان میوه من جمله درخت هلو موجب افزایش رشد این درخت خوش طعم و خوش رنگ می شود.به همین علت پیشنهاد می کنیم سالی یکبار درخت هلو را برای داشتن باردهی بهتر در سال بعد هرس کنید.
بهترین زمان هرس درخت هلو ، ماه های آخر پاییز و یا ماه های ابتدایی زمستان است. هرس در این زمان موجب می شود که در بهار و تابستان ، شکوفه ها و میوه های خوش طعم تری داشته باشید.البته در بهار هم قبل از ظاهر شدن برگ های بهاره ، درخت هلو را هرس کنید.
هرس درخت هلو را به سه روش می تواند انجام داد :
۱)تنک کردن
۲)باردهی
۳)فرم دهی
۱)تنک کردن:در این نوع هرس ، قسمتی از درخت را حذف می کنند تا بقیه قسمت های درخت در شرایط بهتر به زندگی ادامه دهند. از این هرس برای بریدن شاخه های اضافی و کم کردن تراکم شاخه های درخت استفاده می شود . معمول ترین شیوه هرس است و این هرس را روی درختان بالغ انجام می دهند. این هرس سبب تهویه بهتر هوا در شاخه ها و نوررسانی بهتر می شود. برای درختان بزرگ می توان به اندازه 10 سانت از قسمت انتهایی شاخه ها برید و برای درختان کوچک به اندازه 2.5 سانت کافی می باشد .
۲)باردهی: در هرس باردهی ، در دوران جوانی میزان میوه های درخت افزایش می یابد. این نوع هرس را در اواخر زمستان انجام می دهند .
۳)فرم دهی: در این نوع هرس ، موجب زیبا شدن فرم درختان هلو می شود. هرس فرم دهی را در اواخر تابستان انجام می دهند و آن قسمت از درخت را که مانع نوررسانی به قسمت های پایین می شود یا با درختان کناری در هم رفته است را حذف میکنند .
علت عمر کوتاه درخت هلو و شلیل چیست ؟
در سالیان دور درخت های هلو و شلیل عمر کوتاهی داشتند و عمر اقتصادی و باردهی این درختان در شرایط ایده ال به 6 تا 7 سال می رسید و امروز با تغییر و اصلاح ژنتیکی بر روی این درختان توانسته اند عمر اقتصادی آنها را به 15 الی 20 سال افزایش دهند . اما به راستی چرا عمر درختان هلو و شلیل نسبت به سایر درختان میوه کمتر است ؟ برای پاسخ به این سوال چند فاکتور را می توان مدنظر قرار داد :
قابلیت شکنندگی بالای بافت چوبی درختان هلو
شاخه های درخت هلو خیلی خشک هستند و همین امر سبب پایین آمدن انعطاف پذیری شاخه ها می شود و با کوچک ترین ضربه یا وزش باد شدید می شکنند . زمانی که شاخه ها شکسته می شوند ممکن است باغداران متوجه شکسته شدن شاخه ها نشوند و از این رو اقدامات لازم را برای ضدعفونی کردن شاخه های شکسته شده انجام ندهند و از این طریق عوامل بیماری زا وارد درخت می شوند و از طرفی هم حساسیت بالای درخت هلو نسبت به بیماری سبب کاهش عمر این درخت می شود .
شرایط نامساعد محیط
شرایط نامساعد محیط از جمله : وزش بادهای سرد ، یخبندان و نوسان شدید دمایی ، ارتفاع بالا از سطح دریا ، هرس های غیراصولی ، گرمای خیلی زیاد ، رطوبت زیاد خاک و نامناسب بودن بافت خاک و تنش کم آبی .
بیماری ها
وقتی چندین تنش مختلف بر روی درخت هلو وارد شود سبب عمر کوتاه این درخت می شود . اگر 4 تا 6 سال اولیه کاشت نهال هلو به خوبی رد شود و مراقبت کافی از نهال شود حدود 50 درصد از خطر مرگ زودرس درخت هلو کاهش می یابد و سیستم ایمنی درخت بسیار قوی می شود .بیماری هایی از جمله نماتد حلقوی و شانکر باکتریایی درخت هلو را تهدید میکنند .
نهالستان بهمن آبادی هر روزه آمادهی مشاوره و پاسخ به خریدارن حضوری و غیرحضوری ( تلفنی) است.
آدرس : کرج ، مشکین دشت ، جادهی خوشنام ، 100 متر بعد از آهن فروشی بیاتلو ، نهالستان علیرضا بهمن آبادی.
لینک گوگل مپ : https://goo.gl/maps/QXg1yzMpA389mBXb7
اگر از مترو استفاده میکنید، به ایستگاه مترو کرج آمده سپس با تاکسیهای خطی به مشکین دشت بیاید.
تلفنهای تماس :
38 46 666 0912
31 11 282 0938
03 14 164 0912
99 86 276 0930
بدون دیدگاه