این نوشته از سری آموزش‌های نهالستان بهمن آبادی در بخش نهال است .در این نوشته سعی داریم شما را با سیکلامن آشنا کنیم .

در سال های اخیر اکثر مردم به دلیل زندگی ماشینی و دوری از طبیعت برای تعطیلات و اخر هفته ها به دنبال باغ و باغچه ای برای زندگی هستند 

در این میان تصمیم داریم شما رو با انواع گل و گیاه اشنا کنیم که در این زمینه کمک هستند

نام انگلیسی: Cyclamen

 

-گیاه سیکلامن که نام های دیگری مانند سیکلمه ، پنجه مریم و نگونسار نیز دارد ، گیاه زیبای آپارتمانی است که گل های رنگارنگ و جذابی دارد.

 

-سیکلامن برگ های فرورفته زیبایی دارد که به کار بردنش در هر فضایی جذابیت خاصی به آن فضا می بخشد. برگ هایش سبز رنگ با رگه های نقره ای هستند ‌و گل هایی با رنگ های سفید ، صورتی ، قرمز و بنفش دارد که چشم هر بیننده‌ای را مجذوب خودش می کند. 

 

-دوره گلدهی سیکلامن در فصل پاییز آغاز می شود و در فصل زمستان و بهار اوج زیباییش را دارد. این گیاه در فصل تابستان به خواب می رود و با نگهداری صحیح در فصل پاییز دوباره شکوفا می شود.

 

-بخواب رفتن کامل گیاه به دمای خانه بستگی دارد اگر هوا گرم باشد گیاه را به خواب سوق می دهد اما اگر دمای محیط را خنک نگه دارید به خواب کامل نخواهد. 

 

-برای اینکه در فصول رشد گیاه را به شکوفه دهی ترغیب کنید گل های مرده را از خاک بیرون بکشید. سپس سرعت شکوفه دهی را کاهش دهید و به تدریج موجب خشک شدن گیاه برای دو الی سه ماه شوید. در این مرحله گیاه وارد دوره خاموشی می شود و آبیاری بیش از حد موجب پوسیدن ریشه های گیاه می شود. نکته مهم این است که آبیاری را به حد کمی انجام دهید و نگذارید خاک مرطوب بماند.

 شرایط نگهداری و پرورش:

خاک:

-خاک مناسب سیکلامن خاکی ارگانیک غنی با زهکشی عالی می باشد. pH این خاک باید نسبتا اسیدی باشد. خاک آهکی و دارای کلسیم را می پسندد و نکته مهم این است که به طور یکنواخت مرطوب باشد.

 

 

آبیاری:

-آبیاری مناسب سیکلامن بدین گونه است که بین هر دومرتبه آبیاری اجازه دهید سطح خاک خشک شود و سپس اقدام به آبیاری نمایید. آبیاری بیش از حد موجب پوسیدن شدن ریشه های گیاه می شود.

 

 

نور:

-نور مناسب سیکلامن در فصل تابستان نقطه ای تاریک و خنک با گردش هوای مناسب است و در فصل زمستان نور بیشتر و غیر مستقیم را می پسندد.

 

 

دما:

-دمای مناسب برای سیکلامن در طول روز بین ۱۵ الی ۲۱ درجه سانتی گراد است و در طول شب ۴ الی ۱۰ درجه سانتی گراد می باشد. سیکلامن هوای خشک و حرارت بالا را نمی پسندد و شرایط آب و هوایی مناسب برای این گیاه باید مشابه محیط بومی آن باشد.

 

سوالات خود را از ما بپرسید!

     تماس فوری (روی تصویر فوق کلیک کنید)

                   اینستاگرام                                       

    واتساپ                                         شرایط نگهداری و پرورش:

رطوبت:

-این گیاه رطوبت را می پسندد و برای تامین رطوبت آن می توانید ظرف آبی پر از سنگریزه و آب کنار آن قرار دهید یا هر روز روی برگ های گیاه با اسپری آب مرطوب کنید.

 

 

کوددهی:

-در صورتیکه که خواستید به این گیاه کود بدهید در فصل های رشد(بهار و تابستان) هر دوهفته یکبار کود مایع رقیق و کم نیتروژن بدهید. دوماه پس از گلدهی به گیاه کود ندهید . سیکلامنی را که در باغچه می کارید هر ۵الی۶ هفته یکبار با کمپوست یا کود دیگری از مواد غنی کوددهی کنید.

 

 

تعویض گلدان:

-تعویض گلدان سیکلامن را هر دوسال یکبار می توانید انجام دهید. اگر احساس کردید که گیاه نیاز به گلدانی بزرگتر و خاکی تازه دارد آن را تعویض کنید. ابتدا گلدان جدید را پر کرده سپس پیاز گیاه را از گلدان قدیمی در بیاورید ، خاک های قدیمی روی آن را بتکانید و آن را در گلدان جدید بگذارید. ریشه های گیاه را طوری در گلدان جدید قرار دهید که قسمت بالای آن حدود ۵ سانتی متر بالاتر از لبه گلدان باشند.

 

 

هرس:

-هنگامیکه برگ های گیاه پژمرده می شوند می توان آن را هرس نمود چراکه مصرف مواد مغذی آن ها بالاست و آن را از بقیه بخش های گیاه می گیرند. برای جدا کردن برگ های زرد ، پایین ساقه ها و دقیقا بالای سطح خاک را کوتاه کنید. پس از هرس چندروز صبر کنید و سپس به گیاه کود بدهید تا قسمت های بریده شده بسته شوند.

 

 آفات و بیماریها و مشکلات گیاه:

زرد شدن برگ های گیاه: پس از گلدهی این گیاه زرد می شود و تاج آن نیز خراب می شود. اگر مرکز گیاه سالم باشد احتمال دارد که زرد شدن گیاه به علت گرمای بیش از حد ، نور مستقیم خورشید ، رطوبت هوا ، آبیاری کم یا خشکی هوا باشد.

 

 

طول عمر کوتاه گل‌ها: طول عمر کوتاه گل ها ممکن است به علت آبیاری کم، گرمای بیش از حد یا خشکی باشد.

 

 

-نرم و آویزان شدن برگ‌ها و نرم شدن مرکز گیاه: اگر قسمت مرکزی تاج گیاه نرم باشد گیاه شما دچار مشکل شده است. ممکن است به علت آبیاری بیش از حد باشد. در این صورت باید گیاه را جدا و تعویض کنید.

 

 

هیره یا مایت سیکلامن (یک نوع آفت عنکبوتی):تشخیص این نوع آفت در نگاه اول کمی مشکل است . تنها وقتی می توان به آن پز برد که تخم های زیادی روی گیاه قرار دارد و یا برگ ها و نوک شاخسارها فرمی غیرطبیعی دارند. سرعت تکثیر این آفات بسیار زیاد است بنابراین باید سریع اقدام کنید. رطوبت بالا به پیشروی این آفت کمک می کند. تغییر مکان این گیاه به محلی خیم ضروری است و بابا آبیاری را نیز کاهش دهید.

 تکثیر:

-تکثیر سیکلامن به سه روش امکان پذیر است:

۱)تکثیر از طریق دانه

۲)تقسیم‌بندی گیاه سیکلامن

۳)تکثیر گیاه سیکلامن از طریق پیاز

 

 

۱)تکثیر از طریق دانه:

-بذرهای تازه گیاه را تهیه کنید. روی آن ها خام بریزید و در جایی تاریک قرار دهید.

-دمای مطلوب برای جوانه زنی بذرها حدودا ۱۸درجه سانتی گراد می باشد.

-این جوانه زنی حدودا ۲۰ الی ۳۰ روز طول می کشد.

-پس از جوانه زنی ، گیاه به نور نیاز پیدا می کند. 

-دمای مناسب در این هنگام ، حدودا بین ۱۲ الی ۱۵ درجه سانتی گراد است.

-دورن کاشت بهاره حدودا ۸ ماه است و اگر تابستان آن را بکارید ۱۱ ماه طول دارد.

-جعبه های کشت برای کاشت بذر سیکلامن مناسب تر است.

 

 

۲)تقسیم‌بندی گیاه سیکلامن:

-گیاه سیکلامن پس از گذشت فصل رشد و گلدهی ، جوانه های کوچکی بر روی پیاز یا بخش غده مانند ریشه ی آن می زند. در هنگام تقسیم بندی جوانه و پیاز همراه با هم جدا می شوند. جت جلوگیری از پوسیدن بخش های بریده شده ، آن ها را با پودر گوگرد بپوشانید تا بسته شوند. پس از آن بخش بریده شده را همراه با جوانه در خاکی غنی بکارید و با دقت آبیاری کنید. پس از چندروز رشد آن مشهود می شود. دمای اتاق در این هنگام باید حدودا بین ۱۸ الی ۲۰ درجه سانتی گراد باشد.

 

 

۳)تکثیر گیاه سیکلامن از طریق پیاز:

-روی ساقه ها و ریشه های پیاز می توان برخی از گونه های سیکلامن تشکیل شود. شما می توانید به وسیله یک چاقو آن را جدا کرده و تکثیر کنید. نیمی از این پیاز را درون خاک قرار دهید و ارز خاک یا بستر کشت بهره بگیرید.

به این نوشته امتیاز بدهید!

آدرس و شماره تلفن نهالستان بهمن آبادی

نهالستان بهمن آبادی هر روزه آماده‌ی مشاوره و پاسخ به خریدارن حضوری و غیرحضوری ( تلفنی) است.

آدرس : کرج ، مشکین دشت ، جاده‌ی خوشنام ، 100 متر بعد از آهن فروشی بیاتلو ، نهالستان علیرضا بهمن آبادی.

لینک گوگل مپ :  https://goo.gl/maps/QXg1yzMpA389mBXb7

اگر از مترو استفاده ‌می‌کنید، به ایستگاه مترو کرج آمده سپس با تاکسی‌های خطی به مشکین دشت بیاید.

تلفن‌های تماس : 

38 46 666 0912

31 11 282 0938

03 14 164 0912 

99 86 276 0930

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *