کرم گلوگاه انار و درمان آن

کرم گلوگاه انار و درمان آن : درخت انار ، میوه ای با دانه های یاقوتی یا سفید یا تلفیقی از هردو با طعم خاص شیرین یا ترش ، بسیار محبوب که در سراسر دنیا کشت می شود.به دانه های زیبای انار ناردان گفته می شود چراکه آن را نار نیز می گویند.رنگ پوست انار در رنگ های قرمز ، زرد و سیاه وجود دارد. کاشت انار به طور عمدا در کشورهای خاورمیانه من جمله ایران ، عراق ، پاکستان ، افغانستان و … انجام می شود.به همین علت انار میوه ای مرغوب و جزو ۱۰ میوه برتر دنیا نامبرده می شود. بیشترین کاشت انار در شهرستان‌های ساوه، نی ریز، بجستان، بهشهر، اشرف، ارسنجان، بادرود، شهرضا و کوهدشت انجام می شود و از بزرگترین تولیدکنندگان این محصول به شمار می روند.انار میوه ای قدیمی و پرخاصیت است که عمر آن حدودا ۳هزار سال تخمین زده شده است. خرید نهال انار ساوه +قیمت

 

یکی از آفات مهم درخت انار که حشره کامل آن پروانه کوچک و خاکستری رنگ است که طول ۹ الی ۱۱ میلی متر دارد. بال های رویی آن خاکستری است که در قسمت انتهایی آن نوار موج داری خاکستری نمایان است. تخم های این حشرات قرمز و تخم مرغی شکل می باشد. لاروی آن حدود ۲۱ میلی متر است. پشت لاروها موهای کم رنگی دیده می شود. این لارو ها سفید و قرمز تا قهوه‌ای رنگ هستند. در این آفت حشرات ماده پس از جفت گیری تخم خود را داخل تاج انار و روی میله پرچم قرار می دهند. پس از مدتی این تخم ها تبدیل به لارو می شوند و بعد از تغذیه از گلوگاه انار زیر پوست انار نفوذ پیدا می کنند و از میوه انار تغذیه می کنند. لکه های تیره روی میوه های آلوده ظاهر می شوند که زیر انگشت بسیار نرم هستند. پس از اینکه قارچ ها و کپک ها به محل ترک انار نفوذ پیدا کنند خسارت ثانویه و در نهایت به پوسیدگی انار منجر می شود.

برای کنترل این آفت انارهای پوسیده و باقی مانده را در فصل زمستان جمع آوری کنید. این کار موجب کاهش جمعیت آفت می شود. همچنین در صورت شدت گرفتن آفات از سموم مناسب جهت از بین بردن این کرم به کار ببرید. اگر آبیاری به صورت نامناسب است آن را تنظیم کنید.

در این مقاله قصد داریم بطور مفصل به شرح این موضوع بپردازیم . خرید نهال انار دانه سیاه +قیمت

کرم گلوگاه انار و درمان آن

نحوه مبارزه با کرم گلوگاه انار 

یکی از راه های مبارزه با این آفت استفاده از سموم شیمیایی است که البته خیلی کارآمد نیست . مناسب ترین راه این است که مانع جفت گیری پروانه انار شوید . با روش های زیر می توانید ای عملیات را انجام دهید :

کرم گلوگاه انار و درمان آن

کرم گلوگاه انار و درمان آن

اختلال در جفتگیری کرم انار

پروانه ماده برای اقدام به جفتگیری از خود ماده ای ترشح میکند که سبب جذب پروانه نر می شود . می توانید با استفاده از مواد مصنوعی که همین خاصیت را دارند پروانه نر را به مکانی دیگر منحرف کنید و بدین ترتیب جفتگیری را مختل کنید . هر پروانه ماده بعد از جفتگیری می تواند تا 300 عدد تخم ریزی داشته باشد . برای این منظور از تله هایی تحت عنوان تله فرمانی می توانید استفاده کنید و همچنین از تله های نوری نیز می توانید استفاده کنید . تله های نوری با تولید نور های مصنوعی توسط لامپ سبب جذب این پروانه ها به سمت خود می شوند که به راحتی می توانید با این روش تعداد کثیری از آنها را نابود کنید .

حذف پرچم انار

می توانید در انتهای خرداد ماه پرچم های خشک شده انار را جمع کنید . اینکار را 6 هفته بعد از پدیدار شدن شکوفه ها انجام دهید . برای این کار نیز ابزار مخصوصی وجود دارد که به راحتی می توانید این کار را انجام دهید زیرا محل اصلی تخم گذاری پروانه ماده در قسمت پرچم می باشد پس در نتیجه با حذف این قسمت می توانید مانع تخم گذاری حشره ماده شوید.

عملیات مناسب جهت پیشگیری یا کنترل کرم گلوگاه انار

-آبیاری های منظم و به موقع و مناسب که مانع ایجاد ترک بر روی میوه انار می شود و در نتیجه موقعیت برای تخم گذاری حشره ماده کمتر می شود.

-هرس به موقع و اصولی درخت انار  و حذف میوه های قدیمی از روی درخت که سبب می شود تخم گذاری حشره ماده کمتر شود .

-تهیه نژادهای مقاوم انار و کاشت و پرورش آنها که می توانید نهال های مقاوم را از نهالستان های معتبر خرید کنید .

-حذف کامل علف های هرز در زمین زیرا علف های هرز محیط مناسبی برای تخم گذاری حشره ماده هستند

– پرکردن گلوگاه میوه انار با موادی مثل صمغ

کاشت یونجه و شبدر پای درختان انار که سبب جذب حشرات مفید می شوند و این حشرات از لارو ها تغذیه میکنند و سبب نابودی آنها می شوند.

-میوه های خشک شده یا گندیده را بطور کامل از اطراف درخت جمع آوری کنید تا محل مناسبی برای رشد لارو ها وجود نداشته باشد.

-از کاشت درختانی که میزبان این آفت هستند خودداری کنید.بعضی درختان جاذب این آفت هستند.

-در هنگام کاشت نهال فاصله مناسب را رعایت کنید تا تهویه هوا و نور رسانی و بررسی درختان به راحتی انجام شود .

استفاده از زنبور پارازیتوئید

یکی دیگر از راه های نابودی این آفت استفاده از زنبورهای پارازیتوئید است که می توانید آنها را در محیط باغ خود رهاسازی کنید و جمعیت این آفت را کاهش دهید . زیرا این زنبورها از لارو این حشرات تغذیه میکنندو سبب کاهش جمعیت آنها می شوند.

کرم گلوگاه انار آفتی بسیار زیان بار است و در صورت عدم نابودی می تواند خسارات جبران ناپذیری را به باغ انار وارد کند . شما می توانید با انجام مراحلی که در بالا ذکر شد از پیشرفت این افت جلوگیری کنید .

 

نهالستان بهمن آبادی هر روزه آماده‌ی مشاوره و پاسخ به خریدارن حضوری و غیرحضوری ( تلفنی) است. تمامی نهال های موجود در نهالستان بهمن آبادی اصلاح شده و پیوندی می باشند و بصورت گلدانی یا ریشه لخت بفروش می رسند .

آدرس : کرج ، مشکین دشت ، جاده‌ی خوشنام ، 100 متر بعد از آهن فروشی بیاتلو ، نهالستان علیرضا بهمن آبادی.

لینک گوگل مپ :  https://goo.gl/maps/QXg1yzMpA389mBXb7

اگر از مترو استفاده ‌می‌کنید، به ایستگاه مترو کرج آمده سپس با تاکسی‌های خطی به مشکین دشت بیاید.

تلفن‌های تماس :

38 46 666 0912

31 11 282 0938

03 14 164 0912

99 86 276 0930

 

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *