این نوشته از سری آموزشهای نهالستان بهمن آبادی در بخش نهال است .در این نوشته سعی داریم شما را با گیاه آدنیوم آشنا کنیم .
در سال های اخیر اکثر مردم به دلیل زندگی ماشینی و دوری از طبیعت برای تعطیلات و اخر هفته ها به دنبال باغ و باغچه ای برای زندگی هستند
در این میان تصمیم داریم شما رو با انواع گل و گیاه اشنا کنیم که در این زمینه کمک هستند
نام علمی: Adenium obesum
-آدنیوم بومی صحرای بزرگ آفریقا، منطقه ساحل صحرا، شرق و شمال شرق آفریقا و شبه جزیره عربستان است. این گیاه از خانواده خرزهره ایان است.
-آدنیوم گیاهی زیبا و شیپوری شکل است که رنگ های متنوعی دارد. این گیاه تنه ای گوشتی و غیر معمول دارد که جلوه ای خاص به گیاه می دهد.
-آدنیوم جز ساکولنت های برگ ریز است که دارای ۵ گونه مختلف است البته در طبیعت گونه های زیادی از این گیاه وجود دارد که هنوز شناسایی نشده اند.
-گل های آدنیوم در رنگ های صورتی ، سفید و قرمز رنگ هستند و حدود ۵ سانتی متر هستند. مدت گلدهی آدنیوم طولانی است و در فصول سرد اگر شرایط نگهداری مساعد باشد به خوبی زنده می مانند. گل های این گیاه پروانه ها و زنبورها و مرغ مگس خوار را جذب میکند.
آبیاری:
-آدنیوم آبیاری فصول بهار و تابستان را می پسندد اما از آبیاری در فصل های پاییز و زمستان خوشش نمی آید. در فصول بهار و تابستان به گیاه مانند یک گیاه گرمسیری رفتار کنید اما در فصول پاییز و زمستان مانند کاکتوس آن را آبیاری کنید. در فصل رشد آبیاری را زمانی که خاک گیاه کاملا خشک شد انجام دهید.دقت کنید که خاک بیش از حد خشک نشود و به آرامی آبیاری شود.
نور:
-آدنیوم نور زیاد را دوست دارد. اگر این گیاه فقط نور صبح یا عصر را دریافت کند به رشد خود ادامه می دهد اما ضعیف و کم پشت خواهد شد.
-رز صحرایی(آدنیوم) با وجود نور کافی نیز یک دوره استراحت بین زمان گلدهی را دارد. از اوایل بهار تا اواسط تابستان این گلدهی ادامه دارد و پس از ۶ الی ۸ هفته به طور مجدد گل می دهد.
-در طول زمستان شرایط را برای استراحت گیاه فراهم کنید و آن را به مکانی نورگیر ، گرم با نور غیرمستقیم منتقل کنید.
کوددهی:
-برای کوددهی این گیاه در فصول رشد (بهار و تابستان) می توانید اقدام کنید. برای افزایش رشد گیاه از کودهای مخصوص هر دوهفته یکبار استفاده کنید.به محض رسیدن سرما کوددهی را متوقف کنید و اجازه دهید تا گیاه دوباره استراحت کند.
هرس:
-آدنیوم به دلیل رشد بیش از حد نیاز به هرس دارد. بهتر است هرس این گیاه را در پایان فصل رشد و قبل از آغاز فصل سرما و آوردن گیاه به داخل خانه انجام دهید. برای انجام هرس می توانید شاخه های آسیب دیده و مرده را کوتاه یا قطع کنید.
سمی بودن:
-همانظور که قبل هم اشاره کردیم آدنیوم از خانواده خرزهرهایان است و شیره ای سمی دارد که در صورت تماس با پوست باعث خارش یا حتی مسمومیت می شود. آدنیوم را از دسترس کودکان و حیوانات خانگی دور نگه دارید.
انتخاب گلدان:
-گلدان مناسب برای آدنیوم گلدانی قوی با سوراخ هایی زیر گلدان برای تخلیه آب است. مزیت گلدان های سفالی نسبت به گلدان های فلزی و پلاستیکی این است که جریان هوای مناسب را برای ریشه های گیاه تامین می کند.
-گلدانهای پهنتر و عریضتر بهتر از گلدانهای بلند و باریک است زیرا ریشههای گیاه در گلدان عریض پخش میشود و تکیهگاه محکمتری برای گیاه خواهد شد در عوض ریشههای گیاه در گلدان بلند و باریک مانند هویج رشد میکند و نمیتواند گیاه را حفظ کند.
تعویض گلدان:
-هر ۳ الی ۴ سال یکبار نیاز به تعویض گلدان پیدا می کند چرا که سرعت رشد گیاه کم است. اگر گلدان گیاه بیش از اندازه بزرگ باشد گل دهی گیاه در نتیجه رشد ریشه های مهاجم آن کاهش می یابد. گلدانی برای گیاه مناسب است که ۳ الی ۵ سانتی متر از ریشه های فعلی آن بزرگتر باشد. گیاه را تمیز کنید و در خاک تازه با زهکشی مناسب بکارید.مانند ساکولنتهای دیگر، برای آدنیوم خاک کاکتوس آماده کنید که بتواند آب را به خوبی تخلیه کند تا ریشههای گیاه پوسیده نشود.
نهالستان بهمن آبادی هر روزه آمادهی مشاوره و پاسخ به خریدارن حضوری و غیرحضوری ( تلفنی) است.
آدرس : کرج ، مشکین دشت ، جادهی خوشنام ، 100 متر بعد از آهن فروشی بیاتلو ، نهالستان علیرضا بهمن آبادی.
لینک گوگل مپ : https://goo.gl/maps/QXg1yzMpA389mBXb7
اگر از مترو استفاده میکنید، به ایستگاه مترو کرج آمده سپس با تاکسیهای خطی به مشکین دشت بیاید.
تلفنهای تماس :
38 46 666 0912
31 11 282 0938
03 14 164 0912
99 86 276 0930
بدون دیدگاه