این نوشته از سری آموزشهای نهالستان بهمن آبادی در بخش نهال است .در این نوشته سعی داریم شما را با گردو آشنا کنیم .
در سال های اخیر اکثر مردم به دلیل زندگی ماشینی و دوری از طبیعت برای تعطیلات و اخر هفته ها به دنبال باغ و باغچه ای برای زندگی هستند
در این میان تصمیم داریم شما رو با انواع گل و گیاه اشنا کنیم که در این زمینه کمک هستند
-درخت گردو به علت طعم فوق العاده و خواص فراوان بسیار کاربرد دارد.
-درخت گردو نژاد های مختلفی دارد که هرکدام خواص زیادی دارند از جمله برای بدن ، پوست و مو…
-از آنجایی که گردو نژادهای مختلفی دارد بهتر است گردویی را برای کاشت انتخاب کنید که از نظر وضعیت آب و هوایی منطقه کاشت با نوع نهال مطابقت داشته باشد و نهال انتخاب شده سالم و بدون آفت باشد.
-هنگام کاشت همه نژادهای درخت گردو باید به مواردی چون میزان آبیاری ، نوع خاک ، هرس کردن و فاصله بین کاشت درختان توجه نمود چراکه درخت گردو فضای زیادی را اشغال می کند.
-بهترین زمان برای کاشت این درخت اواخر پاییز تا اوایل بهار می باشد. نهال گردو را بلافاصله قبل از جوانه زنی باید در خاک مناسب بکارید. در فصل زمستان بهتر است کاشت seedlings را انجام ندهید.
خاک:
-خاک مناسب برای درخت گردو خاکی با بافت ماسه ای ریز می باشد. انتخاب خاک یکی از مهمترین مراحل برای کاشت گردو است چراکه خاک مواد مغذیی که گیاه به آن احتیاج دارد را تامین می کند.
-هنگام کاشت درخت توجه کنید که وقتی ریشه های گیاه رشد کرد و بلند شد در مسیر رشد ریشه نباید رسوبات شن و ماسه یا سنگریزه ای وجود داشته باشد چرا که ریشه تا عمق سه متری خاک نفوذ پیدا می کند. pH خاک باید بین ۶ الی ۶/۵ باشد تا با درخت گردو سازگار باشد. برای مطمئن شدن از مناسب بودن خاک می توان نمونه ای از آن را به آزمایشگاه برد و به بهترین کیفیت ممکن برسانید.
آبیاری:
-بعد از کاشت نهال آبیاری را آغاز کنید. نهال های جوان را باید به صورت منظم آبیاری کنید. برای داشتن نظم بیشتر و رفع کم آبی از آبیاری قطره ای استفاده کنید. با بالاتر رفتن سن درخت تعداد دفعات آبیاری و همچنین میزان آن کمتر می شود تا جاییکه درخت گردو دوساله را می توان یک تا سه بار در ماه آبیاری کنید.
هرس:
-هرس گردو را پس از کاشت و افزایش سن کاست انجام دهید. برای هرس کردن علف های هرز را قبل از کاشت حذف کنید . همچنین در هرس کردن انتخاب شاخه ها و زمان مناسب هرس اهمیت زیادی دارد.
-زمانی که شاخه برش دادن می شود ، در اثر فشار ریشه های درخت شیره ای از آن خارج می شود.
-در فصل سرد هرس را انجام ندهید چرا که این شیره یخ زده موجب آسیب به بافت درخت می شود. همچنین احتمال دارد در فصل سرد ، بیماری و آفات شیوع پیدا کند.
کوددهی:
-برای کوددهی درخت گردو که بسیار ضروری است نوع کود مصرفی مهم است. کوددهی بیش از اندازه موجب از بین رفتن. درخت می شود. بهتر است ابتدا نمونه ای از خاک را ببرید کیفیت آن را بررسی کنید سپس بر اساس کمبودی که خاک دارد کوددهی را آغاز کنید. توصیه می شود کوددهی را در فصل بهار و قبل از باردهی گردوهای جدید انجام دهید.کود های شامل کود نیتروژن برای تشکیل اسید های آمینه در محصول گردو، کود فسفر برای رشد گیاه و بهبود روند فتوسنتز و کود پتاسیم برای بالا بردن سطح ایمنی درخت گردو در برابر آفات و بیماریها می باشند
-مهمترین آفات درخت گردو شامل کرم میوه، مگس پوستخوار و کرم گردو می باشد.
-افات باعث آسیب به چوب درخت گردو می شوند و کیفیت آن را پایین می آورند.
-برخی از ویروس ها به تنه نفوذ پیدا می کنند و از درون تخریب می کنند.
-در ابتدا حفره هایی را در خاک ایجاد کنید. فاصله بین این حفره ها ۶ الی ۷ متر باشد تا فضای لازم برای رشد درخت گردو مهیا باشد چراکه فضای زیادی را اشغال می کنند. فاصله بین این نهال ها برای جذب مواد مغذی از خاک و گرفتن انرژی از آفتاب بسیار حائز اهمیت است. این نهال ها را در عمق ۵ تا ۸ متری خاک بریزید.
-البته بیش از نحوه کاشت ، انتخاب نهال مناسب با جغرافیای کاشت نیز بسیار اهمیت دارد. در مناطق کم ارتفاع و گرمسیر ارقامی مانند نهال گردو پکان یا گردو ژنوتیپ را می کارند. در مناطق معتدل و سردسیر ارقامی مانند نهال گردو فرنور ، گردو خوشه ای ، گردو چندلر و گردو اسرائیلی را می کارند.
نهالستان بهمن آبادی هر روزه آمادهی مشاوره و پاسخ به خریدارن حضوری و غیرحضوری ( تلفنی) است.
آدرس : کرج ، مشکین دشت ، جادهی خوشنام ، 100 متر بعد از آهن فروشی بیاتلو ، نهالستان علیرضا بهمن آبادی.
لینک گوگل مپ : https://goo.gl/maps/QXg1yzMpA389mBXb7
اگر از مترو استفاده میکنید، به ایستگاه مترو کرج آمده سپس با تاکسیهای خطی به مشکین دشت بیاید.
تلفنهای تماس :
38 46 666 0912
31 11 282 0938
03 14 164 0912
99 86 276 0930