یک هکتار باغ انگور چند تن میوه می دهد؟
یک هکتار باغ انگور چند تن میوه می دهد؟ : درخت انگور از جمله خاص ترین درختان میوه در دنیا است که انسان کاشت آن را انجام می دهد. این میوه قدیمی که در تاریخ در سراسر دنیا کاشت آن به ثبت رسیده است.میوه درخت انگور، آبدار و کوچک است که پوست نازکی دارد. شیره این میوه فراوان و مزه ای ترش تا شیرین دارد. ترش و شیرین بودن آن بسته به گونه آن دارد.
میوه انگور علاوه بر میوهای لذیذ و مفید، میتواند به مویز، کشمش، شیره انگور، ژله، مربا، آب انگور، شراب، سرکه و.. تبدیل شود. از روغن دانه انگور به صورت خوراکی و بهداشتی استفاده می کنند. با برگ درخت انگور دلمه برگ مو می پزند و حتی پوست بدنه اصلی درخت انگور نیز کاربرد مختلفی دارد.
با توجه به موارد گفته شده باید عرض کنیم که درخت انگور بسیار کاربردی و پر سود می باشد.در ایران کاشت انگور فکری اقتصادی برای باغداران می باشد. درخت انگور محصولی پربرکت است که شرایط نگهداری آسانی دارد و بسیار پرسود است. خرید نهال انگور و قیمت نهال انگور
راهنمای جامع برای انتخاب نهال و افزایش عملکرد در هکتار
اگر قصد دارید یک باغ انگور راهاندازی کنید، احتمالاً یکی از اولین سوالاتی که برایتان پیش میآید این است: در هر هکتار چند تن انگور برداشت میشود؟ پاسخ این سوال نهتنها به انتخاب نهال و نوع انگور بستگی دارد، بلکه عوامل زیادی مثل آبوهوا، روش آبیاری، تغذیه، هرس و مبارزه با آفات در آن دخیلاند. در این مقاله از سایت نهالستان بهمنآبادی، بهصورت کامل به این سوال پاسخ میدهیم و نکاتی کلیدی برای افزایش عملکرد باغ انگور ارائه میدهیم.
میزان باردهی انگور در هر هکتار
میزان باردهی انگور در هر هکتار به شیوه کشت و پرورش آن نیز بستگی دارد . در روش های سنتی پرورش انگور میزان باردهی آن در هکتار حدود 20 تن خواهد بود ولی اگر از شیوه های مدرن برای کشت انگور استفاده کنید و همچنین از نهال های اصلاح شده نیز استفاده کنید میزان باردهی درختان انگور شما به میزان چشمگیری افزایش می یابد و می تواند در هر هکتار حدود 50 الی 80 تن بار تولید کند . البته باردهی بیش از حد نیز خوب نیست چون اگر باردهی خیلی زیاد باشد بی شک کیفیت محصول نیز کاهش پیدا میکند .
البته گاهی اوقات باغدار به هدف تولید کشمش و یا شیره انگور کشت انگور را انجام می دهد که در این صورت میزان باردهی در هرهکتار کاهش می یابد زیرا باید انگور شیرین تری تولید کند و برای همین هر چقدر کیفیت انگور بالاتر باشد مزه آن شیرین تر می شود و در مقابل نیز میزان باردهی کمتر خواهد بود .
باغاتی که در سطح تجاری تولید انگور دارند یعنی در هر هکتار حدود 100 تن بار تولید میکنند از شیوه هایی نظیر محرک های شیمیایی و آبیاری خیلی زیاد استفاده میکنند تا باردهی خیلی زیادی از درختان انگور داشته باشند که به طبع کیفیت محصولات نیز کاهش می یابد و سبب می شود مزه شیرین انگور کمتر شود .
امروزه برای آنکه باغداران بتوانند در سطح تجاری رقابت داشته باشند از نهال های اصلاح شده انگور و با مشاوره مهندسین کشاورزی نحوه کاشت نهال های انگور را متراکم تر کرده اند یعنی فواصل کاشت نهال های انگور را کمتر کرده اند که بتوانند بار بیشتری را تولید کنند و نهال های بیستری را در هر هکتار جای دهند و بدین ترتیب فاصله کاشت نهال های انگور 2 متر در نظر گرفته می شود که برای هر هکتار حدود 2500 عدد نهال انگور را می توان کاشت .
کاشت نهال های انگور با این فاصله کاشت می تواند در هر هکتار حدود 70 تن بار تولید کند که از کیفیت و مرغوبیت خوبی هم برخوردار است .درخت انگور ریشه زایی قوی ای دارد و در مقابل شرایط نامساعد محیطی نیز مقاومت خوبی دارد .
انتخاب نوع انگور و نهال انگور سالم و اصلاح شده نیز در میزان تولید محصول نهایی تاثیر زیادی دارد و همچنین استفاده از روش های مدرن کشاورزی مثل پرورش انگور به شیوه داربستی می تواند میزان تولید محصول را افزایش دهد .
استفاده از روش داربستی تاثیر خیلی مثبتی بر کیفیت و میزان برداشت محصول خواهد داشت .
در روش داربستی میزان هجوم بیماری ها یا قارچ ها خیلی کم است یا اصلا دیده نمی شود در حالی که در روش سنتی چون بوته انگور مستقیما با خاک برخورد میکند بنابراین احتمال ابتلا به بیماری ها نیز بیشتر می شود و سبب کاهش کیفیت محصول می شود .
کنترل علف هرز ، سم پاشی ، شخم زمین و هرس راحت تر محصول از جمله مزایای دیگر روش داربستی است که سبب کاهش نیاز به نیروی انسانی می شود و در هزینه ها نیز صرفه جویی می شود و تولید محصول 2 برابر بیشتر می شود.
هرس درخت انگور را برای تربیت شاخه ها و فرم دهی آن به صورت دلخواه انجام می دهند. به طور معمول درخت انگور پس از ۳ سال نیازمند به هرس کردن می باشد.بهترین زمان برای هرس درخت انگور ، فصل زمستان می باشد. برای هرس انگور توصیه می شود دمای هوا بیش از ۵ درجه سانتی گراد باشد. البته هرس درخت انگور را در فصل بهار و پس از شکوفه زنی درختان نیز می توان انجام داد. قبل از اینکه شکوفه ها روی شاخه های کهنه به صورت کامل رشد کنند شما باید هرس را انجام دهید.
بهترین زمان برای کاشت نهال انگور، فصل بهار و پیش از باز شدن جوانه ها می باشد. البته قلمه زنی و خوابانیدن را در فصل پاییز هنگامی که گیاه در خواب باشد باید انجام داد.ولی کاشت نهال ها در خاک را پیش از باز شدن جوانه ها انجام دهید.
طرز کاشت نهال ها در خاک باید بدین گونه باشد که ۲ جوانه آن در خاک باشد و سر نهال ها حدودا ۵ سانتی متر از خاک بیرون بماند. هنگامیکه نهال ها را در خاک کاشتید ، چاله ها را با مخلوطی از خاک و کود پر کنید و در آخر سر نهال ها را حدودا ۱ سانتی متر ببرید تا رشد آن سریع تر انجام شود.
درخت انگور نورپسند است و به آفتاب زیادی برای رشد نیاز دارد. اگر نور کافی به برگ ها نرسد ، روی برگ های آن پوسیدگی و لکه ایجاد می شود. بنابراین به هیچ عنوان انگور را زیر سایه درختان دیگر نکارید. کمترین فاصله ای که برای کاشت نهال انگور می توانید در نظر بگیرید 2متر می باشد.
برای افزایش باردهی درخت انگور باید به برنامه کوددهی آن نیز توجه داشته باشید تا بتوانید عناصر غذایی موردنیاز درخت انگور را به خوبی تامین کنید.
میانگین عملکرد یک هکتار باغ انگور چقدر است؟
میزان محصولدهی یک هکتار باغ انگور بهشدت متغیر است. اما اگر بخواهیم میانگینهایی بر اساس سطح کشاورزی کشور و تجارب باغداران ایرانی ارائه دهیم، جدول زیر میتواند کمک خوبی باشد:
عوامل مؤثر در میزان محصولدهی باغ انگور
- رقم انگور انتخابی
یکی از مهمترین عوامل در میزان برداشت، نوع رقم انگور است. برخی ارقام عملکرد بالا دارند و برخی دیگر بهدلایل کیفی یا صادراتی کشت میشوند:
- شرایط اقلیمی و خاکی
انگور گیاهی است که در مناطق با تابستانهای گرم و زمستانهای معتدل بهخوبی رشد میکند.
خاک باید زهکشی خوبی داشته باشد. خاکهای سنگین و مرطوب باعث کاهش محصول میشوند.
- روش آبیاری
آبیاری غرقابی = اتلاف آب و کاهش عملکرد
آبیاری قطرهای = بهبود تغذیه ریشه، کاهش تنش، افزایش کیفیت و کمیت محصول
- هرس و مدیریت رشد
هرس زمستانه و تابستانه صحیح باعث تعادل بین رشد رویشی و زایشی درخت میشود.
- تغذیه و کوددهی
کودهای دامی پوسیده، فسفر، پتاس، روی و آهن برای رشد و باردهی حیاتیاند.
محلولپاشی برگی هم به افزایش محصول کمک میکند.
- مبارزه با آفات و بیماریها
کرم خوشهخوار، سفیدک حقیقی و کنه از دشمنان اصلی انگور هستند.
سمپاشی بهموقع و استفاده از روشهای غیرشیمیایی توصیه میشود.
آیا میتوان عملکرد باغ انگور را افزایش داد؟
قطعاً بله. با مدیریت مناسب میتوان عملکرد را دو یا حتی سه برابر باغهای سنتی افزایش داد.
نکات طلایی افزایش عملکرد:
استفاده از نهالهای پیوندی با پایه قوی
کاشت منظم و اصولی (فاصله مناسب بوتهها)
آموزش و مشاوره مستمر با کارشناسان نهالستان
ثبت و تحلیل عملکرد سالیانه
چه مناطقی در ایران بیشترین عملکرد را دارند؟
مناطقی که سابقه کشت انگور دارند و دارای اقلیم مناسب هستند، معمولاً عملکرد بالاتری دارند:
ملایر: شهر کشمش ایران؛ عملکرد تا ۴۰ تن در هکتار
تاکستان قزوین: ارقام متنوع و صادراتی؛ تا ۵۰ تن در هکتار
ارومیه و سلماس: انگور شانی و بیدانه با طعم عالی
شیراز، مرودشت، نیریز: انگورهای سنتی و صنعتی
نتیجهگیری
اگر قصد دارید از هر هکتار باغ انگور، برداشت بالایی داشته باشید، باید از انتخاب نهال شروع کنید. ارقام اصلاحشده و پربازده، در کنار مدیریت صحیح آبیاری، تغذیه، هرس و مبارزه با آفات، میتوانند عملکرد شما را چند برابر کنند. بسیاری از مشتریان نهالستان بهمنآبادی توانستهاند با نهالهای استاندارد و مشاوره ما، به عملکردهای بالای ۴۵ تن در هکتار دست پیدا کنند.
پیشنهاد ویژه:
اگر بهدنبال عملکرد بالا در باغ انگور هستید، همین حالا با کارشناسان نهالستان بهمنآبادی تماس بگیرید و بهترین نهال مناسب منطقه خود را سفارش دهید.
تصاویر پیشنهادی برای این مطلب:
برداشت انگور در باغهای ایران
خوشههای انگور رسیده روی داربست
روشهای آبیاری قطرهای در باغ انگور
مراحل کاشت و هرس بوتهها
نهالستان بهمن آبادی هر روزه آمادهی مشاوره و پاسخ به خریدارن حضوری و غیرحضوری ( تلفنی) است.
آدرس : کرج ، مشکین دشت ، جادهی خوشنام ، 100 متر بعد از آهن فروشی بیاتلو ، نهالستان علیرضا بهمن آبادی.
لینک گوگل مپ : https://goo.gl/maps/QXg1yzMpA389mBXb7
اگر از مترو استفاده میکنید، به ایستگاه مترو کرج آمده سپس با تاکسیهای خطی به مشکین دشت بیاید.
تلفنهای تماس :
38 46 666 0912
31 11 282 0938
03 14 164 0912
99 86 276 0930