این نوشته از سری آموزش‌های نهالستان بهمن آبادی در بخش نهال است .در این نوشته سعی داریم شما را با آفات و بیماری های پسته آشنا کنیم .

در سال های اخیر اکثر مردم به دلیل زندگی ماشینی و دوری از طبیعت برای تعطیلات و اخر هفته ها به دنبال باغ و باغچه ای برای زندگی هستند 

در این میان تصمیم داریم شما رو با انواع گل و گیاه اشنا کنیم که در این زمینه کمک هستند

تشخیص آفات و بیماری و راهکار مبارزه با آن ها یکی از دغدغه های مهم باغداران است. کاهش میزان آفت ها موجب افزایش ایمنی و سلامت درخت می شود. در این مقاله می خواهیم آفات و بیماری های مهم پسته را به شما معرفی کنیم و روش مقابله با آن ها را به شما بیاموزیم.

 

 

آفات مهم درخت پسته:

یکی از مهمترین بخش های نگهداری پسته ، کنترل آفات است. برای هر نوع آفت مختلف روش خاصی برای مبارزه وجود دارد. در روش (IPM) مبارزه تلفیقی از روش های زراعی و بیولوژیکی برای مبارزه با آفت ها استفاده می شود و از مبارزه شیمیایی برای آخرین روش مبارزه استفاده می شود.

 

 

۱)آفت پسیل معمولی پسته ( شیره خشک ):

یکی از مهمترین آفت های پسته ، پسیل است که باغداران آن را شیره خشک می نامند چرا که عسلک دفع شده از انتهای بدن پوره ها ( نوزاد ) در برابر هوای خشک می شود و به دانه های شکری مدور تبدیل می شود که زیر درختان و روی برگ های زیرین می ریزد و بعضی اوقات شیره نباتی از انتهای بدن پوره ها به صورت فتیله خارج می شود.

در اواخر زمستان و با افزایش دمای هوا حشرات کامل پسیل از پناهگاه های زمستانه شان خارج می شوند و پس از تورم و باز شدن جوانه های پسته فعالیت ، تغذیه و تخم گذاری آغاز می شود. تغذیه از شیره های گیاهی با فرو بردن خرطوم در سطح برگ ها انجام می شود و به درختان پسته خسارت وارد می شود.

آفت پسیل روی ارقام مختلف پسته خسارات مختلفی وارد می کنند. کمترین زاد و ولد را روی ارقام بادامی زرند و سرخس دارد که سرعت رشد پوره ها نیز کندتر می باشد و میزان مرگ و میر آن ها نیز بالا است. ارقام کله قوچی ، سفید پسته نوق ، اوحدی ، اکبری ، احمد آقایی و ممتاز نسبت به ارقام بادامی سرخس و زرند در برابر آفت پسیل حساس تر هستند.

 

 

آفات وبیماری های درخت پسته:

پوره ها که بیشترین خسارت وارده به درختان پسته را دارند از شیره گیاهی تغذیه می کنند. این خسارت ها در اوایل بهار و اواخر تابستان کاهش می یابد و در اوایل تابستان و مغز دار شدن میوه خسارت افزایش می یابد. با آغاز بسته شدن مغز پسته و یا پس از آن ، تراکم شدید جمعیت حشرات همزمان موجب اختلال در روند پر شدن مغز می شود. اگر به آفت خسارت شدیدی وارد شود علاوه بر خسارت به کیفیت و کمیت محصول به برگ ها و حتی جوانه های برگ و گل سال آینده نیز می ریزند.

 

 

نحوه مبارزه با آفت پسیل پسته:

چند روش برای مبارزه با آفت پسیل وجود دارد اعم از: کارت های زرد ، عملیات زراعی موثر ، مبارزه بیولوژیک و مبارزه شیمیایی که هریک از این روش ها بسیار موثر می باشند.

 

 

مبارزه بیولوژیک:

یکی از روش های موثری برای از بین بردن آفات پسیل روش بیولوژیکی است. پسیل پسته دشمنان زیادی از جمله بالتوری ، کنه های شکاری ، زنبور پسیلافاگوس ، سن های شکاری و انواع کفشدوزک ها دارد که با ایجاد شرایط مناسب می توان جمعیت آن ها را در طبیعت تا حدود زیادی کنترل کرد.

 

 

کنترل زراعی:

یکی از روش های مبارزه با آفت پسیل پسته کوددهی ، آبیاری و تغذیه مناسب، هرس و مبارزه با علف های هرز ، شخم زمستانه ، اصلاح بافت خاک ، رعایت فاصله کشت و تراکم و استفاده از کارت های زرد است. در هر هکتار باغ پسته ۱۰۰الی ۴۰۰ عدد کارت زرد استفاده می شود که قبل از تخم ریزی برای شکار حشره کامل استفاده می شود.

کارت های زرد را در قسمت بیرونی تاج درخت و به اندازه نصف تاج در جهات مختلف نصب می کنند. کارت گذاری را دوبار در سال انجام می دهند ، یکی در دهه دوم فروردین که موجب کنترل نوبت زنجیره پسته می شود و دیگری در نیمه دوم تیرماه است.

 

 

مبارزه شیمیایی:

در روش مبارزه شیمیایی در سنین مختلف پسیل پسته از انواع حشره کش هایی که در زیر معرفی می کنیم استفاده کنید:

 

کنسالت ۵/ ۰ لیتر در هزار

آکتارا ۳۰۰ گرم در هزار

انویدور ۳۰۰ سی سی در هزار

کالیپسو ۳۰۰ سی سی در هزار ( فقط یک نوبت و در اواخر فصل تابستان توصیه می گردد )

موسپیلان ( استامی پراید ) ۲۵۰ تا ۳۵۰ گرم در هزار

دارتون ( زولون+ تفلوبنزورون ) ۲/۵ لیتر در هزار

مونتو ۰/۵ تا ۰/۶ لیتر در هزار

کونفیدور ۴۰۰ سی سی در هزار

مایع شوینده ۲ تا ۳/۵ در هزار ( در بعضی شرایط )

 

 

 

۲)پروانه چوبخوار پسته ( کرمانیا ) kermania pistaciella:

پروانه چوبخوار از آفات درجه یک پسته است. شکل پروانه پسته طول ۴ میلی متری و عرضی با بال های باز ۱۰ الی ۱۲ میلی متری دارد که روی هر یک از بال ها دو لکه زرد وجود دارد و رنگ بال های عقبی زرد روشن می باشد.

خسارت این آفت از دو طریق به درختان پسته وارد می شود:

بعضی از لاروهای پروانه از مغز محور خود تغذیه می کند و موجب از بین رفتن ۵ الی ۸ درصد میوه های خوشه ای می شود. بعضی اوقات تمام خوشه خشک می شود. بعضی دیگر از لاروها وارد شاخه می شوند و از مغز چوب تغذیه می کنند و دالان هایی در چوب ایجاد می کنند. بدین سبب شاخه هایی که مورد حمله قرار می گیرند کاهش می یابد و محصول سال بعد نیز کاهش پیدا می کند.

 

 

راههای مبارزه با پروانه چوبخوار پسته:

هرس کردن شاخه هایی که پروانه چوبخوار آن را آلوده کرده بهترین شیوه برای کنترل آن است. هرس دقیق و شناخت شاخه های آلوده که بیش از حد لاغر هستند و به سمت زمین متمایل شده اند بسیار مهم است. شاخه های هرس شده را تا اوایل زمستان بسوزانید.

یکی دیگر از راه های مبارزه با پروانه چوبخوار رعایت فاصله بین درختان است چراکه حشره توانایی پرواز کردن زیادی ندارد و موجب کاهش خسارت در باغ ها می شود.

 

 

 

کنترل زراعی:

در این روش مانند کوددهی، تنظیم فواصل کاشت، شخم و آبیاری منظم و کافی موجب تقویت درخت و افزایش تحمل درخت می شود. یکی از عوامل افزایش آلودگی مصرف کود دامی مخصوصا کود آزته و کود مرغی برای جبران ضعف های خاک سبک است.

 

 

مبارزه شیمیایی:

زمان یکی از مهم ترین عوامل در مبارزه شیمیایی می باشد که در هر منطقه ، متفاوت می باشد چراکه حشرات خونسرد هستند و فعالیتشان به دما بستگی دارد. برای مبارزه با پروانه چوبخوار از سم های زیر استفاده کنید:

 

لاروین۱/۵ کیلوگرم در ۱۰۰۰ لیتر آب

مچ ۱/۵ در ۱۰۰۰ لیتر آب

لوفوکس ۱/۵ در ۱۰۰۰ لیتر آب

اگر میزان آلودگی بیش از حد بود قبل از سمپاشی بهاره ، سمپاشی زمستانه را انجام دهید و هنگامی که شفیره ها همچون قایق کوچک بر عکس شاخه ها هستند می توانید از روغن ولک ۲ درصد و حشره کش اتیون و یا دیازینون با غلظت ۲ در ۱۰۰۰ بر علیه شفیره ها استفاده کنید.

 

۳)آفت سوسک سرشاخه خوار پسته ( Hylesinus vestitus ):

یکی دیگر از آفات پسته می باشد که در دوران بلوغ به درختان پسته حمله می کند و را تغذیه از جوانه های درخت موجب خشک شدن سرشاخه ها و عقیم شدن درخت برای باردهی می شود.

حشره کامل سرشاخه خوار کوچک ، خرمایی رنگ و بیضی شکل به طول ۲/۵ الی ۳/۵ میلی متر است. این حشره ها دارای سر و پشت سینه و زیر شکم و لکه های بالپوش های قهوه ای تیره هستند. رنگ بازوها شیری و فاقد دست و پا هستند. تقریبا ۸۰ درصد این حشرات تنها از یک جوانه تغذیه می کنند.

 

 

نکات زیر در رابطه با زندگی سوسک سرشاخه خوار پسته از اهمیت برخوردارند :

چوب پسته تازه هرس شده برای تخم ریزی و ادامه نسل بسیار مناسب است.

هر سوسک در طول زندگی اش تنها از یک جوانه درخت تغذیه می کند.

در فصل های بهار و تابستان بیشترین بیشترین خسارت به درخت وارد می شود چرا که در آن دوره حشرات بالغ از جوانه های پسته تغذیه می کنند. پس از این مرحله ، حشرات بالغ اوایل پاییز به بعد برای ادامه نسل از دالان ها خارج می شوند و برای تخم ریزی روی چوب های پسته تازه هرس شده و درختان خشک شده در همان سال هجوم می آورند. این کار را تا اواخر زمستان و گاهی اوقات تا فروردین سال بعد نیز انجام می دهند. ماه های آخر پاییز و کل فصل زمستان کمترین تخم ریزی را دارند.

حشرات هنگامی‌که می‌خواهند از جوانه ها تغذیه کنند به جوانه هایی که در محل اتصال دمبرگ به شاخه قرار گرفته اند حمله کرده و آن ها را سوراخ می کنند که موجب ایجاد دالان هایی در وسط چوب می شود. به همین علت این جوانه هایی که باید سال بعد به شاخه و میوه تبدیل شوند از بین می روند. لاروهای پایه سوسک زیر پوست شاخه های خشک شده درختان پسته زندگی می کنند و همراه با تغذیه خود دالان می سازند.

 

 

مبارزه شیمیایی:

نیمه اول اردیبهشت که حشره کامل روی جوانه ها به صورت کامل استقرار یافته از سموم زیر برای کنترل آفت ها بکار ببرید.

فنیتون ( لباسید) ۱/۵ لیتر در هزار

فنیتروتیون ( سومیتیون ) ۱/۵ لیتر در هزار

 

 

مبارزه تلفیقی:

یکی از راه های موثری برای کنترل آفت های درخت پسته است. این روش شامل اقداماتی فیزیکی مانند تمیز نگه داشتن باغ ، آبیاری منظم ، تغذیه مناسب و هرس به موقع است.تله گذاری سرشاخه های نیمه خشک پسته از اوایل مهرماه تا اواخر زمستان به صورت منظم و فاصله ۱۵ الی ۲۰ روزه و سوزاندن سرشاخه های تله برای از بین بردن تخم و لاروهای این آفات موثر است.

همه اندام های هوایی درخت پسته را که صدمه دیده اند ببرید و آنها را بسوزانید. همه شاخه ها و سرشاخه های پسته هرس شده که در سطح باغ و خارج باغ رها می شوند در محل نایب نزدیک باغ پسته نگهداری می شوند که لازم است آن ها را بسوزانید یا قبل از شروع بهار از مناطق پسته کاری خارج کنید.

 

 

۴)سن های زیان آور پسته ( Pistacia Bugs ):

یکی دیگر از آفات مهم پسته است. حشره کامل سن سبز رنگ است که اول به بوته های وحشی مانند درمنه ، قیچ ، اسپند و شور حمله می کنند و در صورت از بین رفتن آن ها به سمت باغ های پسته می روند.

سن ها در دو مرحله به درخت پسته آسیب می رسانند: 

۱)مرحله تشکیل میوه تا سخت شدن پوست استخوانی 

۲) از مرحله سخت شدن پوست استخوانی تا مغز بندی میوه ها

 

نحوه مبارزه با سن های پسته:

۱)حمایت از دشمنان طبیعی مخصوصا از زنبورهای انگل تخم سن ها با کاهش دفعات سمپاشی

۲)به هیچ عنوان میزبان های وحشی سن ها را نکنید مخصوصا گیاه اسپند که در مناطق کوهستانی و دست های اطراف باغات وجود دارد.

 

 

 

۵)آفت زنجره پسته ( شیره تر ) Idiocerus Stali:

در مناطق کشت پسته این آفت که به شیره تر نیز شناخته می شود وجود دارد. تغذیه نوزادان زنجره ها ( پوره ها) موجب سیاه شدن و ریزش آن ها می شود. مدفوع آفت همراه با ترشحات گیاه که ناشی از نیش پوره ها هست به مایعی چسبناک تبدیل می شود.

مبارزه با زنجره پسته الزامی ندارد اما در صورتی که این آفت شدید شد سمپاشی را هنگام ظهور جوانه های برگ و گل انجام دهید. این زمان تقریبا ۱۵ الی ۲۰ روز قبل از باز شدن جوانه های برگ و ظهور گل ها است.

 

 

آفت سوسک طوقه خوار پسته:

لارو های این آفت با تغذیه از لایه زاینده و بافت پوست ریشه ها موجب آسیب به درختان پسته می شوند. این آفت به لایه مرکزی ریشه کمتر حمله می کند و فقط یک لایه نازک از سطح ریشه را از بین می برد.

در محل هایی که که لارو ها تغذیه می کنند لایه ای به رنگ آجری که باقی مانده بافت گیاه و ترشحات ریشه است به خوبی دیده می شود. هنگامی که لاروها به ریشه جریان شیره گیاهی در درخت قطع شده و در نتیجه موجب توقف رشد ریشه ها می شود و در نتیجه باردهی کاهش می یابد. برای مبارزه با این آفت ، باغ ها را به صورت منظم آبیاری و کوددهی کنید.

 

 

 

آفت پوستخوار پسته:

لاروهای این آفت با تغذیه از اندام های زیر پوست درخت موجب آسیب دیدن تنه درختان می شود. آفت پوستخوار پسته زمستان را به صورت لاروهایی به فاصله پوست و چوب درخت در دالان هایی که آن ها را دالان لاروی می نامند می گذارند. دالان های لاروی عمود بر دالان های دیگر مانند دالان مادری هستند. دالان مادری معمولا ۴/۵ شاخه دارند که از محفظه مشترک که به اتاقک جفتگیری نیز معروف است سرچشمه می گیرد.

در انتهای دالان های لاروی اتاقک شفیرگی است که در این اتاق ها لاروها در مرحله شفیرگی به سر می برند. این حشرات پس از پایان یافتن این دوره پوست اتاق ها را سوراخ می کنند و از آن خارج می شوند. برای کاهش این آفت آبیاری کافی و تغذیه مناسب را رعایت کنید.

 

۶)پروانه برگخوار پسته ( رائو ) Ocneria Terebinthina:

پروانه برگخوار از دیگر آفات پسته می باشد که از درخت تغذیه می کند و موجب آسیب رساندن به درخت می شود. این آفت در طول زمستان به صورت شفیره می باشد. لاروهای سن ۱ و ۳ از پارانشیم برگ آن تغذیه می کنند و به شکل توری آن را در می آورند.

 

 

مبارزه با آفت برگخوار پسته:

هنگامی که حداقل یک لارو روی برگ ها دیدید مبارزه را آغاز کنید.

استفاده از باکتری Baoilius thuringiensis kurstaki به نسبت ۱/۵ تا ۳ در هزار

مبارزه شیمیایی با سموم زولون به نسبت ۲ تا ۲/۵ در هزار یا دیازینون به نسبت ۱ تا ۱/۵ در هزار

 

 

پروانه میوه خوار پسته:

این آفت از جمله آفات خسارت را برای درخت پسته است و قبل از سخت شدن پوست استخوانی میوه های تازه به آن ها حمله می کند و موجب سیاه شدن و پس از مدتی ریزش میوه ها می شود. لاروها از مغز و قسمت داخلی پوست پسته موجب باقی ماندن فضولات درون و روی پوست پسته می شوند و در نتیجه کیفیت پسته را پایین می آورند. سوراخی که روی لاروها ایجاد می کنند راه نفوذی برای قارچ های مولد آفلاتوکسین است.

 

 

مبارزه با آفت:

۱)استفاده از حشره ‌کش‌های تیودیکارب ( لاروین ) ، آمیتراز ( مایتاک ) یا متاسیستوکس به نسبت ۱/۵ در هزار همزمان با ریزش حدود دو سوم گل‎ها در اواخر فروردین ماه یا اوایل اردیبهشت ماه

 

۲)استفاده از فرومون جنسی : ۲ الی ۳ عدد حشره ماده را داخل محفظه ای شیشه ای یا پلاستیکی قرار دهید که دو طرف آن سوراخ باشد و به وسیله پارچه ای توری پوشانده شده باشد. ظرفی که پروانه های ماده در آن قرار دارد در ارتفاعی حدود ۵ الی ۱۰ سانتی متر یک سینی پر از آب و چند قطره روغن لک آویزان نمایید. در این روش پروانه های نر جذب بوی پروانه ماده می شود و در سینی افتاده و از بین می روند.

 

۳) بستن نوار مقوایی دور تنه درخت به منظور کاهش جمعیت آفت موثر است.

 

 

سوسک شاخک بلند قرمز پسته:

حشره ای به رنگ قرمز مایل به نارنجی با لکه‏ های تیره بر روی بالپوش می ‏باشد. بر روی بالپوش یک جفت لکه سیاه گرد وجود دارد. شاخک های این حشره بلند است. لارو این آفت دارای رنگ زرد مایل به نارنجی و دارای حلقه های برجسته در طول بدن است. لارو با تغذیه از بافت شاخه موجب خشکیدگی شاخه می‏ شود.

 

 

۷)آفت شپشک پسته:

یکی دیگر از آفات پسته است که روی برگ ها و خوشه ها پرده می شود و موکل پوک شدن و نیم مغز شدن درخت پسته می شود. برای مبارزه با شپشک استفاده از سم اتیون با نسبت ۲/۵ – ۲ در هزار بسیار مناسب است.

 

 

۸)بیماری سرخشکیدگی درختان پسته:

یکی از بیماری مهم درخت پسته می باشد که بیشتر در وارسته های کله قوچی و فندقی وجود دارد. این عارضه موجب ایجاد شانکر ، نکروز یا سیاه شدگی می شود. این بیماری اغلب در شرایطی که آبیاری و تغذیه به میزان کافی وجود نداشته باشد ایجاد می شود.

دوست شاخه ها در معرض مستقیم نور خورشید قرار می گیرد و پوست درخت قرمز می شود و با حمله قارچ ها در نهایت سیاه می شود. این بیماری گاهی همراه با ایجاد صمغ بر روی شاخه و تنه ظاهر می شود. هنگامی که آلودگی تمام شاخه را می گیرد قسمت انتهایی شاخه شامل برگ ها ، جوانه ها و خوشه ها پژمرده و خشک می شوند.

 

 

روش های مبارزه:

۱)هرس شاخه های آلوده به میزان ۱۰ الی ۱۵ سانتی متر از زیر قسمت سیاه شده و سوزاندن آن ها

۲)پوشاندن سرشاخه های هرس شده با موادی مانند چسب باغبانی

۳)استفاده از ارقام مقاوم به عنوان پایه ( بادامی ریز زرندی )

۴)آبیاری مناسب و تقویت درختان

۵)محلول پاشی درختان با محلول ۲ تا ۳ در هزار اکسی کلرور مس بعد از هرس یا برداشت محصول

۶)ضدعفونی کردن وسایل هرس با محلول های قارچ کش مانند بردو یا آب وایتکس ۱۰%

۷)از بین بردن درختهای آلوده به بیماری

 

مبارزه شیمیایی:

در این روش موثری می توانید از قارچ کش های مسی که بازدهی بالایی دارد استفاده کنید. اکسی کلرومس یکی از این قارچ کش های تاثیرگذار است که چندسال است پس از هرس شاخه های آسیب دیده با غلظت ۱/۵ در هزار محلول پاشی می گردد.

یکی دیگر از این ترکیبات بردو می باشد. بردو از بهترین و تاثیرگذارترین قارچ کش ها می باشد. بردو به علت چسبندگی بالا ، مقاومت بیشتری نسبت به باران شویی دارد. این ترکیب برای زنبور عسل خطری ندارد و حلزون و حشراتی مانند زنجرک و موریانه را دفع می کند.

۹)بیماری پوسیدگی طوقه و ریشه ( گموز پسته ):

گموز پسته از انواع بیماری درخت پسته می باشد که هرساله تعداد زیادی از درختان پسته بارور و غیربارور را از بین می برد. این قارچ از راه خاک ، آبیاری و جابجایی نهال منتقل می شود. بهترین شرایط برای رشد این قارچ رطوبت بالا می باشد که به سرعت تکثیر می شوند.

 

 

کنترل بیماری گموز پسته:

بهتر است برای مبتلا نشدن درخت به این بیماری پیشگیری لازم را انجام دهید. طوقه و آب نباید به طور مستقیم تماس داشته باشند. برای اینکه آب به طوقع درخت نرسد اطراف طوقه تشتکی ایجاد کنید و در شرایطی که آب و خاک شور است بهتر است دور طوقه درخت را از خاک خالی کنید و با ماسه درشت بادامی پر کنید.از آب آلوده برای آبیاری درخت استفاده نکنید. فاصله بین دو مرتبه آبیاری را افزایش دهید. در صورت ابتلا به این بیماری در مراحل اول می توانید اطراف طوقع را توسط مخلوط بردو با فوزتیل آلومینیم و یا سایر قارچ کش های موثر تیمار کنید.

 

 

۱۰)بیماری آلترناریا Alternaria Blight:

آلترنیا نیز یکی از بیماری های درخت پسته می باشد که موجب ایجاد ضایعات سیاه روی برگ ها یا مغز های نارس درخت می شود. در صورت ابتلای شدید به این بیماری برگ ها زودهنگام از بین می روند. با استفاده از قارچ کش ها می توان این بیماری را تا حدودی کنترل کرد اما استفاده از روش های آبیاری مناسب موجب کاهش رطوبت زمین اطراف درخت می شود. علف های هرز و بقایای اطراف درخت را نگه داشته و شاخه های مرده یا در حال مرگ را هرس کنید تا احتمال شیوع آفت قارچی درخت پسته کاهش یابد.

 

 

۱۱)نماتد درختان پسته:

نماتد از عوامل پاتوژنی در باغ های پسته است که اغلب موجب درگیر شدن باغ هایی با بافت شنی می شود. نماتد موجب زرد شدن و ضعف درختان است که با ایجاد گره روی ریشه موجب خسارت می شود. کاربرد عوامل زنده مانند عامل باکتری باسیلوس سابتیلیس توانسته کنترل مناسبی در مورد نماتدها در درختان پسته ایجاد کند.

 

علائم خسارت نماتد مولد غده در ریشه پسته:

۱)ضعف و بی حالی کلی درخت

۲) گره گره و غده ای شدن ریشه درخت همراه با پوسیدگی ریشه

۳) توقف رشد درختان

۴)زردی حاشیه برگ

۵)دیر سبز شدن درخت در اوایل فصل نسبت به سایر درختان

۶)خشک و بی برگ شدن سرشاخه های درخت

۷) قاشقی شدن و ریزش برگ های سر شاخه های درخت

 

 

راههای مبارزه با نماتد:

۱)افزایش عمق ریشه در خاک: نماتد در عمق ۱۰ الی ۴٫ سانتی متری خاک توان نفوذ دارد در صورتی که ریشه بیشتر عمق داشته باشد از نماتد در امان است.

 

۲)با استفاده از سموم نماتدکش مانند راگبی به نسبت ۳۰ الی ۵۰ گرم در دو نوبت شهریور و اسفند ریشه های آسیب دیده را سمپاشی کنید.

 

۳)خاک را با استفاده از متام سدیم ضدعفونی کنید: ابتدا زمین را تا عمق ۱۵ الی ۲۰ سانتی متری شخم بزنید و سم را به نسبت ۵/۶ درصد با آب مخلوط کنید. ۱۵۰ لیتر از این محصول را برای سمپاشی ۱۰۰ متر مربع کافی است. پس از آن زمین را آبیاری کنید تا به عمق ۱۵ سانتی متری برسد. متام سدیم را در زمین هایی که کاشت نداشته می توان استفاده کرد.

 

۴)از ارقام مقاوم به آفات و بیماری پسته استفاده کنید.

 

۵)درخت را با کودهای پتاسه تقویت کنید.

 

۶)خاک رس را به خاک شنی و آلوده به نماتد اضافه کنید.

 

۷)درختان را هرس کنید و ریشه و شاخه و برگ درخت را متعادل کنید.

نهالستان بهمن آبادی هر روزه آماده‌ی مشاوره و پاسخ به خریدارن حضوری و غیرحضوری ( تلفنی) است.

آدرس : کرج ، مشکین دشت ، جاده‌ی خوشنام ، 100 متر بعد از آهن فروشی بیاتلو ، نهالستان علیرضا بهمن آبادی.

لینک گوگل مپ :  https://goo.gl/maps/QXg1yzMpA389mBXb7

اگر از مترو استفاده ‌می‌کنید، به ایستگاه مترو کرج آمده سپس با تاکسی‌های خطی به مشکین دشت بیاید.

تلفن‌های تماس : 

38 46 666 0912

31 11 282 0938

03 14 164 0912 

99 86 276 0930

3 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *