چالکود چیست ؟ 

در این مقاله قصد داریم به موضوع چالکود چیست ؟ مزایای استفاده از چالکود بپردازیم . یکی از روش های کوددهی به درختان که تاثیر زیادی نیز در رشد و تقویت درخت دارد استفاده از روشی بنام چالکود می باشد . این روش را می توان هم برای کودهای شیمیایی و هم برای کودهای دامی اجرا کرد. در این روش چاله ها با فواصل کمی از ریشه های درخت حفر می شوند و با کودهای مختلف بصورت چندین لایه پر می شوند. عوامل مختلفی مثل سن درخت و آب و هوا و نوع خاک بر زمان استفاده از این روش تاثیر می گذارد. در این مقاله میخواهیم درباره نحوه انجام چالکود و مزایا و معایب آن صحبت کنیم . خاک برگ

 

تعریف چالکود

ما با روش های مختلف کوددهی از جمله کوددهی با آب آبیاری ، محلو پاشی و چالکود می توانیم عناصر غذایی موردنیاز گیاه را تامین کنیم . چالکود چاله یا حفره ای است که آن را در نزدیکی ریشه درختان حفر می کنند و سپس آنرا با انواع کودهای موردنیاز پر می کنند و سپس روی آن را با خاک می پوشانند که این مواد به مرور زمان در دسترس ریشه درخت قرار می گیرد . چون در این روش کود به دل خاک نفوذ میکند بنابراین این روش را یکی از بهرین روش های کوددهی به درختان می دانند و تاثیر بسیار خوبی در ریشه زایی و رشد میوه ها دارد . آیا خاک سفت نیاز به اصلاح دارد؟

 

چالکود چیست ؟ مزایای استفاده از چالکود

چالکود چیست ؟ مزایای استفاده از چالکود

کانال کود چیست ؟

اگر فاصله کاشت بین درختان کم باشد در این صورت نمی توان برای هر درخت بطور جداگانه چاله ای حفر کرد . در چنین شرایطی از کانال کود استفاده میکنند یعنی در دو طرف درختان کانالی را حفر کرده و درون کانال ها را با کود پر میکنند . این روش نیز مانند چالکود عمل میکند و تاثیر خوبی بر رشد درخت می گذارد و فقط نحوه اجرای آن متفاوت می باشد . نحوه کوددهی خاک با استفاده از کود حیوانی

 

چگونه چالکود را حفر کنیم ؟ 

حفر چالکود بطور کلی به دو روش انجام می شود :

در روش اول ابتدا بخش سایه تاج درخت را بطور دایره ای مشخص کنید و حال دایره را به سه بخش تقسیم کنید . سپس یک سوم قسمت انتهای دایره را به عنوان جایی برای حفر چاله در نظر بگیرید و در همان قسمت چاله را حفر کنید. توجه داشته باشید در هنگام حفر چاله ریشه را باید مشاهده کنید .

در روش دوم بخش سایه انداز درخت را به دوقسمت تقسیم کنید و سپس یک دوم انتهای سایه را برای حفر چاله خود حفر کنید . برای راحت تر شدن کار می توانید بلندترین شاخه را در نظر بگیرید و از نوک آن یک خط عمودی تا زمین بیاورید و درهمان نقطه چاله را حفر کنید .

اینکه کدام یک از روش های بالا را انتخاب کنید به عواملی مثل نوع خاک و سرعت حرکت آب در خاک بستگی دارد. اگر خاک شنی دارید بهتر است از روش دوم استفاده کنید . برای خاک های رسی نیز بهتر است از روش اول استفاده کنید . چاله ای که حفر میکنید باید در مسیر جریان آب باشد .

چالکود چیست ؟ مزایای استفاده از چالکود

چالکود چیست ؟ مزایای استفاده از چالکود

چگونه کانال کود را حفر کنیم ؟ 

اگر فاصله کاشت بین درختان کم باشد در این صورت نمی توان برای هر درخت بطور جداگانه چاله ای حفر کرد . در چنین شرایطی در دو طرف درختان کانالی را حفر کرده و درون کانال ها را با کود پر میکنند . این روش نیز مانند چالکود عمل میکند و تاثیر خوبی بر رشد درخت می گذارد و فقط نحوه اجرای آن متفاوت می باشد . در این روش بین دو درخت یه چاله حفر می شود بطوری که به ریشه های هردو درخت بتوان دسترسی داشت . سپس کود را درون چاله بریزید و روی آن را با خاک بپوشانید . از لحاظ مقدار کود نیز باید گفت مقدار کود تغییری نمی کند و به اندازه یک درخت درون چاله کود بریزید در این روش در مصرف کود نیز صرفه جویی می شود.

عمق چالکود باید برای درختان جوان 30 سانت و برای درختان بالغ 50 سانتی متر باشد .

 

چالکود را چه زمانی انجام دهیم ؟ 

بهترین زمان برای انجام چالکود اواخر پاییز و فصل زمستان می باشد که برگ درختان خزان کرده و درختان به خواب زمستانی رفته اند . انجام این روش سبب می شود که کود آرام آرام به خورد خاک برود و ریشه بتواند به خوبی تغذیه شود و در فصل بهار رشد و میوه دهی درخت عالی باشد و مقاومتش در برابر آفات و بیماری ها افزایش یابد.

چالکود چه مزایایی دارد؟ 

چالکود به رشد بهتر ریشه کمک زیادی میکند

چالکود سطح برگ درختان رشد بیشتری خواهد داشت

مقاومت درخت در برابر سرمازدگی زیاد می شود

مقاومت درخت در برابر آفات و بیماری ها افزایش می یابد

چالکود از سوزش سرشاخه و ریزش شکوفه ها جلوگیری می کند

بافت خاک نیز به خوبی اصلاح می شود

چالکود چیست ؟ 

چالکود چیست ؟ 

چالکود چه معایبی دارد؟ 

از جمله معایب چالکود می توان به این اشاره کرد که ممکن است ریشه های تازه درخت آسیب ببیند و قارچ و عوامل بیماری زا به ریشه آسیب دیده نفوذ کند و ممکن است برای تمام گیاهان تاثیرگذاری خوبی نداشته باشد و نتوان برای همه گیاهان این روش را استفاده کرد .

کود مناسب چالکود

می توانید از یکسری ترکیبات آماده استفاده کنید که توسط شرکت ها ارائه می شود و این ترکیبات حاوی عناصر بور ، منیزیم ، مس ، گوگرد ، منگنز ، آهن ، نیتروژن و پتاسیم است . از کود پوسیده دامی نیز می توانید استفاده کنید . بهترین زمان برای انجام چالکود اواخر پاییز و فصل زمستان می باشد که برگ درختان خزان کرده و درختان به خواب زمستانی رفته اند .

 

نهالستان بهمن آبادی هر روزه آماده‌ی مشاوره و پاسخ به خریدارن حضوری و غیرحضوری ( تلفنی) است. تمامی نهال های موجود در نهالستان بهمن آبادی اصلاح شده و پیوندی می باشند و بصورت گلدانی یا ریشه لخت بفروش می رسند .

آدرس : کرج ، مشکین دشت ، جاده‌ی خوشنام ، 100 متر بعد از آهن فروشی بیاتلو ، نهالستان علیرضا بهمن آبادی.

لینک گوگل مپ :  https://goo.gl/maps/QXg1yzMpA389mBXb7

اگر از مترو استفاده ‌می‌کنید، به ایستگاه مترو کرج آمده سپس با تاکسی‌های خطی به مشکین دشت بیاید.

تلفن‌های تماس :

38 46 666 0912

31 11 282 0938

03 14 164 0912

99 86 276 0930

 

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *