نهال میوه

خرید نهال پسته کله قوچی

خرید نهال پسته کله قوچی + قیمت

خرید نهال پسته کله قوچی 

خرید نهال پسته کله قوچی:پسته نوع کله قوچی مانند پسته اکبری و پسته نوع احمد آقایی، از انواع پسته های بسار معروف و بازار پسند و مجلسی است که به دلیل مرغوبیت و درشتی که دارد بسیار در بازار معروف است.

این نوع پسته هم اکنون به مقدار بسیار بالا کاشته میشود. نکته ای که در رابطه با کاشت پسته وجود دارد کاشت آن در آب و هوای مطلوب است و این مورد است که تعیین کننده باردهی این نهال می باشد.در ادامه با ما همراه باشید،تا ببینیم ویژگی ها و شرایط رشد و کاشت این درخت چگونه است.

خرید نهال پسته کله قوچی

خرید نهال پسته کله قوچی

خاستگاه پسته کله قوچی کجاست و چرا با این نام شناخته میشود؟ 

خرید نهال پسته کله قوچی

خرید نهال پسته کله قوچی

این گونه همانطور که از نام آن پیداست بومی ایران می باشد.

زادگاه این پسته رفسنجان است و دلیل نام گذاری پسته کله قوچی با نام”کله قوچی” به دلیل درشتی دانه ها  و ظاهر کله قوچی مانندی است که دارد.

این نوع پسته اولین بار توسط شخصی به نام  حاج علی شریفی به مردم شناسانده شد،به همین دلیل حتی به آن پسته حاج شریفی نیز میگویند.

از دیگر ویژگی‌های این نمونه از پسته این است که پوست سخت پسته کله‌ قوچی سفیدرنگ و کمی مایل به کدر بوده و مغز پسته کله‌ قوچی به رنگ سرخ تیره است.

بیشترین میزان کاشت این نهال را کرمان و رفسنجان دارند.

آب و هوای مناسب نهال کله قوچی 

آب و هوای مناسب این پسته برای باردهی خوب آب و هوای گرم می باشد.همچنین کم آبی را نیز تحمل میکند،در هر صورت،بهتر که نهال پسته کله قوچی، در شرایطی با آب هوای نزدیک به محل بومی خود پرورش داده شود. متناسب با هر فصلی نسبت به گرما و سرما مقاوم بوده اما از سرما یا گرمای غیر متعارف گریزان است. همچنین نهال در فصل زمستان با رفع نیاز سرمایی تقریبی 600 ساعته از خواب بر می خیزد. با توجه به احتمال گلدهی در انتهای زمستان، بزرگترین مشکل منطقه کاشت یخبندان احتمالی فصل بهار می باشد.

این گونه همچنین اندکی حساسیت در مورد کاشت و مراقبت دارد که در ادامه بررسی میکنیم.

مشخصات ظاهری

از لحاظ ارتفاعی و عرضی  این درخت خیلی بزرگ نیست و بسته به اقلیم یک منطقه میتواند حداکثر مانند درخت پسته احمد آقایی به 3 متر برسد.

درصد زیادی از برگ ها پنج برگچه و بقیه چهار برگچه، سه برگچه و ساده می باشند. با وجود نورگرایی، به خاطر تعداد کم برگ درخت احتمال نورگریزی و یا خسارت آفتاب به محصولات وجود دارد. همچنین شب تنجشی برگ ها و فرار از نورهای مزاحم دور از انتظار نخواهد بود.

این نوع پسته از انواع پسته هایی است که  درشت و کروی بوده و همچنین مغز آن پر می باشد. زنگ مغز این نوع پسته قرمز مایل به خاکستری می باشد.

مغز پسته کله قوچی با اندازه های بزرگ و گرد، مغز بسیار درشت و پری نیز دارند. رنگ مغز پسته قرمز مایل به خاکستری و رنگ پوست استخوانی، سفید کمی تیره می باشد. این پسته به خاطر شکل گرد در دسته های پسته های فندقی قرار گرفته و از پسته اوحدی خندان تر می باشد. دقیقا به خاطر همین شکل ظاهری که پسته کله قوچی با چنین نامی بین همگان معروف و شناخته شد. پسته هایی مناسب آجیل که با طعم خوش بسیار باب طبع مصرف کنندگان می باشد.

سایز و اندازه پسته کله قوچی

  • اندازه هر دانه این پسته نسبت به دیگر پسته ها بسیار بزرگ بوده و رشد درشتی روی درخت دارد.
  • روی هر خوشه از درخت نهال پسته کله قوچی، معمولا 16 تا 20 پسته شکل می گیرد.
  • اما به خاطر رشد نمونه های درشت تر ممکن تعداد کمتری پسته نیز روی هر خوشه دیده شود.
  • میانگین وزن  پسته های تر و تازه قوچی نزدیک 4 گرم و وزن پسته خشک آن 1.45 گرم می باشد.
  • در با ارزش این پسته ها همین بس که معمولا بین اونس 20 تا 22 رشد می کنند.

آغازین سال باردهی نهال پسته کله قوچی و میزان ثمر بخشی درختان بالغ:

به طور معمول 5 سال زمان میبرد تا یک درخت پسته شروع به جوانه زنی و تولید محصول کند. این درخت پسته زود گل و تا اواسط فروردین ماه تمامی شکوفه ها شکفته می شوند. درخت پسته کله قوچی، متوسط رس و در اواسط شهریور ماه میوه ها قابل برداشت می باشند. در باغ پسته بالغ، حداکثر عملکرد درخت در هکتار به 7 تن و حتی بیشتر نیز می رسد. این درخت پسته در شرایط ایده آل و با رسیدگی های لازم، توان تولید بالایی خواهد داشت.

نهال پسته کله قوچی چه فصلی از سال و طی چه مراحلی کاشته می شود:

برای رشد کافی نهال پسته در اولین سال، بهترین موقعیت فصل پاییز می باشد. با کاشت نهال در اواسط پاییز به شرط تعادل هوا تا انتهای بهار برگ دهی تکمیل می شود. با این حال به خاطر سرمای سخت زمستانی در مناطق پسته کاری، کاشت به اوایل بهار محول می شود. بنابراین در شرایط اعتدال هوا بهترین فرصت پاییز و در هوای سرد زمستانی ابتدای بهار موقعیت مناسب تری می باشد.

در مرحله اول کاشت، با شخم زنی و اصلاح خاک زمین را آماده می کنیم. درخت پسته کله قوچی؛ در خاک های شور رشد و عملکرد مناسبی به همراه نخواهد داشت. با توجه به فتوسنتز و فضای لازم برای رشد درخت، محل کاشت نهال ها را با فاصله 6*4 تعیین می کنیم. با وجود خاک مساعد قطر و عمق چاله را 0.5 متر و در غیر اینصورت 1 متر قطر و 1.5 متر عمق در نظر می گیریم.

طول عمر مفید درختان پسته کله قوچی و عوامل موثر بر عمر درختان:

عمر درختان پسته بسیار طولانی به طوری که نسل های آینده شما نیز می توانند از این درختان بهره ببرند. در مورد درخت پسته، به خاطر حساسیت به آفات نیاز به توجه و مراقبت بیشتری می باشد. در این صورت با عمر طولانی و بهره وری بالا همیشه پسته های مرغوب و پر فروش را نصیب شما می کند.

نهال پسته کله قوچی در چه نوع خاکی پرورش می یابند:

برای بهره برداری بیشتر از نهال های پسته، خاک های از جنس لومی شنی نتیجه بخش تر خواهند بود. همانطور هم که پیش از این اشاره کردیم خاک شور مناسب پرورش نهال پسته کله قوچی، نمی باشد. حتما پیش از کاشت و در هنگام آماده سازی زمین، لایه های سخت زیرین خاک شخم زنی شوند. جهت رشد ریشه و افزایش توان رشد درخت برای محصول آوری، بهبود شرایط خاک ضروری می باشد.

آیا می توان با دیم کاری این درخت پسته کله قوچی را آبیاری کرد:

به خاطر مقاومت به خشکی درختان پسته، امکان کاشت و آبیاری به صورت دیم وجود دارد. خوشبختانه نهال های پسته از جمله نهال پسته کله قوچی، گزرومورفی و مقاومت خوبی در شرایط کم آبی دارند. به خصوص که این نهال ها در خاک های شیرین رشد بهتری خواهند داشت. با فراهم سازی شرایط مناسب آبرسانی طبیعی، حتی امکان بهره برداری بیشتر نسبت به باغ های آبی وجود دارد.

کودها و سموم تاثیر گذار در رویه رشد نهال پسته کله قوچی:

برای اصلاح خاک حتما کودهای گوسفندی و گاوی که پوسیده نیز باشند، نیاز می باشد. برای درخت پسته کله قوچی، معمولا با روش چالکود یا حفر کانال کود دهی انجام می شود. علاوه بر این با افزودن کودهای شیمیایی مورد نیاز خاک، غذای لازم در دسترس گیاه قرار می گیرد. بهترین روش برای تشخیص کود شیمیایی مناسب آزمون نمونه خاک توسط متخصصین زراعت می باشد.

کود مناسب ضمن افزایش کیفیت پسته موجب مقاومت در برابر آفات و بیماری و حفظ سلامتی درخت می شود.

در صورت گسترش غیر قابل کنترل بیماری یا آفات حتما از سموم مناسب با آفت یا بیماری استفاده کنید.خرید و قیمت نهال پسته 

آفات و بیماری های تهدید کننده نهال پسته کله قوچی

نهال پسته کله قوچی مانند بقیه پسته ها مسلما آفاتی دارد برای شناخت بیشتر عوامل بیماری زا و آفات به مقاله روبرو مراجعه فرمائید.  آفات نهال پسته 

کاهش عوامل بیماری زا با توجه به حساسیت نهال پسته کله قوچی، بسیار اهمیت دارد. به طور مثال اگر در حین کاشت طوقه (فاصله ساقه و ریشه) زیر خاک برود، موجب بیماری می شود. همینطور خاک های سنگین، بارش باران بی موقع و رطوبت زیاد زمینه بیماری و خسارت را فراهم می کند.

برخی بیماری های مثل گموز حتی به مرگ و نابودی درختان پسته ختم می شود. برخی بیماری ها نظیر بلایت با تغییر سیتوپلاسم سلول گیاهی و یاخته در روند رشد درخت اختلال ایجاد می کنند. هرس به موقع، کود دهی اصولی و یا سمپاشی های لازم همگی برای سلامت درخت نیاز می باشند.خرید نهال پسته فندقی 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *